AFDELING ZUIDOOST

van de pvda amsterdam
PvdA: Hart voor Amsterdam

KANDIDATEN GEMEENTERAAD

ZUIDOOST

5. Nenita La Rose

Adviseur en coach / 61 jaar / Amsterdam Zuidoost

In mijn Amsterdam heeft iedereen gelijke kansen en wordt niemand uitgesloten of gediscrimineerd. Mijn Amsterdam is een voorbeeld van inclusiviteit voor het hele land en de hele wereld. Want juist nu zijn goede voorbeelden overal zo dringend hard nodig.

KANDIDATEN STADSDEELCOMMISSIE

BIJLMER CENTRUM

1. Talita Keerveld

Tram conducteur / 63 jaar

Talita betekent: sta op, je leeft. Dat wens ik iedereen toe. Neem initiatief. Wees creatief. Samen houden wij onze kleurrijke Bijlmer schoon, netjes, gezellig en gastvrij. Omdat het kan.

2. Stephano Stoffel

Zelfstandig sociaal adviseur / 55 jaar

Onze mooie Bijlmer is economisch hart en uitgaanscentrum. Meer werk en betaalbare woningen voor mensen uit de wijk. Daar zet ik mij voor in: Stephano Stoffel, Bijlmer Centrum, nr. 2.

3. Johan Horeman

Actief met AOW / 68 jaar

Ik woon prettig in het buurtje Dubbellink. Bereikbare winkels en voorzieningen zijn belangrijk, ook voor de verbondenheid. Geef iedereen de kans iets van het leven te maken.

4. Shaaba van Luijk

Werkzaam in de zorg / 28 jaar

Bijlmer Oost zit in de lift, maar kan schoner. Jong en oud hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Eenzaamheid ligt ongezien op de loer. Ik ondersteun de PvdA kandidaten.

5. John Leerdam

Cultureel activist / 56 jaar

Amsterdam. Netwerk van economie, handel, diversiteit, kunst & cultuur. Kraamkamer van talent. Stad van kansen, plezier en creativiteit. Daarom is Amsterdam mijn stad, onze stad!

BIJLMER OOST

1. Irene Gefferie

Sociaal adviseur / 68 jaar

Werken aan gelijke kansen begint voor mij bij creativiteit. Samen kunnen wij meer. Mantelzorgers verdienen onze steun. Scholing voor ouderen in het gebruik van internet.

2. Hank Lalji

Betaalbare nieuwbouw moet er komen, voor jong en oud. Belangrijk ook: meer marktdagen en behoud gratis parkeren in de G- en de K-buurt.

3. Jihad el Haidouri

Student Europees en Internationaal Recht / 25 jaar

Ik studeer rechten omdat ik wil werken aan gelijke kansen en mensenrechten. In ombudswerk zie ik hoe beleid voor mensen uitpakt. Toegankelijkheid van voorzieningen is mijn speerpunt.

4. Wopke Kingma

Werkzaam voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid / 62 jaar

Stimuleer ondernemingszin. Begin bij jezelf, bij wat bij jou past. Begin dichtbij, kleinschalig, lokaal, familiebedrijf. Gewoon gaan doen. Daar helpen wij bij.

5. Ronald Janssen

Adviseur gemeente Den Haag / 63 jaar

Onze buurt wordt steeds populairder. We zien de buurt ook vernieuwen. Het probleem is dat het met veel bewoners nog niet beter gaat. Daar wil ik, met de PvdA, wat aan doen!

GAASPERDAM / DRIEMOND

1. Michel Idsinga

Medisch socioloog / 70 jaar

Bewoners betrekken bij ingrepen in de woonomgeving. Toegang tot onderwijs, arbeidsmarkt en huisvesting door: informatie, activering en begeleiding

2. Walther Haaswijk

Fiscaal jurist / 58 jaar

Ondanks de goede economie, is de werkloosheid onder jongeren in Zuidoost 13% hoger dan in de rest van Amsterdam. Ik wil meer investeringen in scholing en werkgelegenheid.

3. Jim van der Vennen

Ondernemer / 50 jaar

Schoon, heel en veilig. Ouderbetrokkenheid bij onderwijs stimuleren. Stimuleren ondernemerschap

4. Paul Willemse

Handhaver / 67 jaar

Het is hier heerlijk wonen, maar er valt nog veel te doen: inbraken, kapotte straatverlichting, vuilnis, overvallen. We gaan er mee aan de slag!

5. André Bhola

Leraar / 78 jaar

Betere ouderenzorg, dagbestedingsactiviteiten ter voorkoming van vereenzaming: gezond bewegen, voorlichting en training valpreventie. Leren omgaan met gezonde voeding.

Voer de eerste vier cijfers van je postcode in. Als het gekozen postcodegebied in Amsterdam ligt zal deze uitleg vanzelf vervangen worden door onze standpunten voor je buurt.
  1. Heb je een suggestie? Vertel het ons hier