AFDELING OOST

van de pvda amsterdam
PvdA: Hart voor Amsterdam

KANDIDATEN GEMEENTERAAD

OOST

1. Marjolein Moorman

Lijstrekker / 44 jaar

Toen ik twintig jaar geleden in Amsterdam ging wonen wist ik: hier wil ik nooit meer weg. Acht jaar geleden werd ik raadslid, vijf jaar geleden fractievoorzitter. Met hart en ziel heb ik mij ingezet voor Amsterdam, vanuit de coalitie en de oppositie. Ik zie de stad en de wereld razendsnel veranderen. Dit is geen tijd om aan de zijlijn te blijven staan. Daarom ben ik de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam, met lef en liefde.

11. Arjan Miedema

Docent en beleidsadviseur / 30 jaar

Als leraar en in de bestuurscommissie in Oost zie ik hoe snel de stad verandert, hoe de verschillen in de stad toenemen. In de gemeenteraad zal ik me daarom inzetten voor een stad waar iedereen zich thuis voelt. Ik wil werken aan een politiek die verbindt en vol optimisme en met een frisse blik de stad echt beter maakt.

15. Tom Leenders

Adviseur OCW / 33 jaar

Amsterdam wordt oneerlijker en onbetaalbaar om te wonen, maar is ook aantrekkelijker dan ooit en groeit. Ook sluimert een nieuwe tweedeling: een paar bedrijven en mensen (Airbnb, Uber) plukken de vruchten van de digitale samenleving, de nadelen worden afgewenteld op de stad en Amsterdammers (uw privacy, data-eigenaarschap). Laten we een échte slimme stad zijn, klaar voor de toekomst en met kansen voor iedereen.

KANDIDATEN STADSDEELCOMMISSIE

OUD-OOST

1. Wim Kerkhove

Poppenspeler en Adviseur Cultuur & Organisatie / 65 jaar

Samen sta je sterk, kan je een stevige vuist maken en op de agenda krijgen wat wenselijk is. Samen voor een schone, veilige en gezellige buurt. Een thuis voor iedereen!

2. Koen Bock

Student / 24 jaar

Ik ben geboren en woon nog steeds met vreugde in Amsterdam Oost. Doordat ik deze buurt door en door ken en de mensen die hier wonen ook goed begrijp, denk ik dat ik een goede kandidaat zou zijn om de stem te zijn tussen de buurtbewoners en de gemeenteraad. Daarnaast kan ik als student mijn leeftijdgenoten goed bereiken, die toch wel de toekomst zijn van onze prachtige buurt.

3. Wout Rensink

Vrijwilliger / 30 jaar

In de samenleving zie je enorme verschillen tussen hoog- en laagopgeleid, arm en rijk en deze kloof neemt alleen maar toe. Als ik door oost loop dan valt dit me op en hier wil ik graag wat aan doen. Een van mijn drijfveren waarom ik juist voor de PvdA kies is dat ik graag midden in de samenleving sta.

INDISCHE BUURT / OOSTELIJK HAVENGEBIED

1. Bastiaan Minderhoud

Adviseur publieke sector / 26 jaar

Onze buurt verandert in rap tempo. Maar sommige mensen dreigen niet mee te komen. Ik wil een buurt die er is voor iedereen. Een buurt die alle bewoners een thuis kunnen noemen.

2. Adri van den Dries

Gepensioneerd / 66 jaar

Bewoners en bedrijven moeten worden betrokken bij nieuwe plannen. Daar wil ik voor zorgen. Ook zie ik het als mijn taak actieve bewonersgroepen te helpen met nieuwe initiatieven.

IJBURG / ZEEBURGEREILAND

1. Paul Paulusma

Manager / 72 jaar

2. Wouter Wester

Universitair medewerker / 42 jaar

IJburg is een nieuwe, jonge wijk met kansen voor iedereen. Belangen en wensen van IJburgers moeten gehoord worden. In de bestuurscommissie kan ik onze wijk een stem geven.

WATERGRAAFSMEER

1. Cynthia Lionahr-Vernie

Moeder, Werkzoekende en Ledenraadslid NBV in Wageningen / 44 jaar

Er wordt veel gebouwd in onze buurt, maar er is te weinig overleg met bewoners, ondernemers en omliggende buurten. Er moet ruimte blijven voor groen, dieren en sport- en speelplaatsen.

2. Jan Streppel

Ambtenaar / 61 jaar

Ik wil mij inzetten voor lagere huren door nieuw op te zetten woningcoöperaties. Ik sta voor een blijvend groene wijk. Parken, sportvelden en volkstuinen moeten we beschermen.

Voer de eerste vier cijfers van je postcode in. Als het gekozen postcodegebied in Amsterdam ligt zal deze uitleg vanzelf vervangen worden door onze standpunten voor je buurt.
  1. Heb je een suggestie? Vertel het ons hier